Show

 

Tornerspel finns i många former och kan varieras i det oändliga. Celeres Nordica erbjuder allt från små spel med någon eller några riddare på en lokal ridskola till fullskaliga uppvisningar med riddare, gycklare, eldblåsare och slagskämpar på en stor medeltidsfestival. Vi har även erfarenhet från filminspelningar och kan erbjuda både ryttarstunt och stage fighting från marken.


Följande är exempel på vad Celeres Nordica gjort de senaste åren:

- Klassiskt tornerspel i alla former

- Eldshower med och utan hästar

- Kadriljshow (formationsridning)

- Damsadelshower

- Film- och musikvideor

Piaff i damsadel under en uppvisning på Svenska Hästars Värns jubileumsshow 2013, det är nog inte många svenska riddarsällskap som kan erbjuda ryttare som klarar detta.


Ett litet smakprov på vad Celeres Nordica har att erbjuda finns i galleriet.

Ridning utan träns på hästen kräver ett samspel utöver det vanliga mellan häst och ryttare. Flera av våra riddare tränar sina hästar på detta sätt.


Showen kan läggas upp på olika sätt och t.ex. placeras i tid och rum som passar arrangören. Den kan följa en mer  avancerad historia eller vara en enklare uppvisning. Det finns alla möjligheter att vara med och påverka utformningen, och vi kan skräddarsy tornerspelet efter arrangörens önskemål. När det gäller ljud och ljus har Celeres Nordica full utrustning.


I Celeres Nordica är man mot man på riktigt, i äkta medeltida tävlingsform, alltså inte uppgjort på något sätt. Vi har tidsenliga rustningar  och en både lång och bred erfarenhet vilket krävs för att kunna genomföra detta. I denna gren, där målet för riddarna är att splittra sin lans mot motståndarens sköld i full galopp, är säkerhetsaspekten speciellt viktig. Därför ställs höga krav på ryttarens förmåga att hantera lans och häst, samt att kunna hålla huvudet kallt. Tack vare våra rustningar kan våra riddare dock klara träffar utanför skölden t.ex i bröstet eller hjälmen utan någon större risk , vilket gör att vi  kan ge publiken en helt äkta upplevelse där riddarna som drabbar samman framför deras ögon båda gör allt för att besegra sin motståndare.


Förutom vanliga tornerspel kan vi även erbjuda spännande eldshower i facklornas sken där riddarna stormar in genom rök och eld, målen brinner och gycklare sprutar eld. Tillsammans med mystisk musik och ljussättning blir detta en magisk upplevelse!  För ytterligare information om eldshowen klicka här.